Ingroeiende teennagel

Heeft u een ingroeiende teennagel?
Een nagelbeugel kan uitkomst bieden.

Wanneer u veel/regelmatig last heeft van een ingroeiende teennagel, likdoorn in de nagelwal of rond groeiende nagels (tunnelnagels), dan is er de mogelijkheid om er een nagelbeugel op te plaatsen. Deze techniek is wel afhankelijk van de toestand van de nagel en is soms niet altijd mogelijk, zoals bij een schimmelnagel, een brokkelige nagel of een ontstoken nagelwal met pusvorming. Dan is de nagel ingegroeid en moeten we behandeling even uitstellen tot de ontsteking weer weg is.

 

Diverse soorten nagelbeugels

Er zijn verschillende soorten nagelbeugels. De beugeltjes die door Diabetes Pedicure Drachten worden toegepast zijn de Podofix, de Podostripe of de BS/Spangen. Ik kies voor deze beugels vanwege de veiligheid in het gebruik. Er worden geen haakjes om de nagel geplaatst, deze haakjes of oogjes kunnen alleen maar meer risico geven op het ontstaan van wondjes. En dat willen we nu juist voorkomen.

Alle 3 de beugels hebben ieder hun eigen unieke functie en kunnen voor iedere klacht verschillende resultaten bieden. Nagelbeugels zijn geschikt voor elke leeftijd en zijn veilig te gebruiken bij mensen met diabetes.

De Podofix en Podostripe beugels bieden een eenvoudige en efficiënte manier om de nagel te ondersteunen in zijn gecorrigeerde groei en om herhaalde ingroei te voorkomen. Het beugeltje wordt slechts in enkele seconden op de nagel gelijmd. De nagelbeugel blijft op de nagel zitten totdat hij aan het uiterste einde van de nagel zit en bevordert daarmee voor een lange periode een gezonde groei van de teennagel.

Behandeling nodig?

Ik bel u terug!

U ontvangt een bevestiging per e-mail.