Over mij

"Pedicure is voor mij een vak, een beroep en zeker geen hobby."

Hallo, mijn naam is Simone van der Pol. Ik was artsenbezoeker in de farmaceutische industrie. En tijdens een nascholing schrok ik mij rot, de presentatie startte direct over geamputeerde tenen, vergezeld van de nodige foto’s op een enorm groot scherm. Deze beelden vergeet je nooit meer. Ik kan me zo voorstellen dat deze gedachten en beelden bij veel mensen wel eens opkomt en dat we die onderwerpen liever niet willen bespreken…..als mij dat maar niet overkomt!

Het belang van goede verzorging

Maar het mooiste van de presentatie was het simpele antwoord……we kunnen deze ellende echt voorkomen! Een goede voetverzorging en behandeling van problemen zijn effectief in het voorkomen van deze complicaties. We zullen dit samen moeten doen, dat is mijn passie en mijn vak, juist die moeilijke dingen zijn uitdagingen.

En ik dacht dat de nascholing over ‘de diabetische voet’ zou gaan. Dat kwam natuurlijk later pas, na het schrikeffect. Want de moraal van het hele verhaal was het belang van goede voetverzorging, een goede behandeling en het bewezen effect daarvan op het voorkomen van complicaties zoals amputaties.

Medische pedicure simone van der pol

Het kwartje viel...

Dit was wat ik wilde gaan doen! Niet meer in de wachtkamer zitten wachten om bij een internist over insulines te praten of nieuwe diabetesmedicijnen te introduceren, maar met de patiënten zelf, in mijn eigen praktijk, gaan werken en hun voeten behandelen met als doel juist de problemen in de toekomst, zoals amputaties, te voorkomen.

En met die overtuiging ben ik gaan omscholen. Ik heb eerst de pedicure opleiding gedaan en direct daarna de opleiding voor medisch pedicure. Mijn passie ligt bij de risicovolle voeten en te zorgen dat de problemen en complicaties zoveel mogelijk worden uitgesteld door vakkundig, snel en adequaat samen te werken met de andere disciplines zoals huisarts, praktijkondersteuner, internist, diabetesverpleegkundige en de podotherapeuten.

Pedicure is voor mij een vak

Tot op de dag van vandaag ben ik blij met mijn keuze. Pedicure is voor mij een vak, een beroep en zeker geen hobby.

Ik geef zo nu en dan een les bij de NHL Stenden Hogeschool. De les is voor praktijkondersteuners io en gaat over “de diabetische voet”. Als zij klaar zijn met hun opleiding gaan zij een diabetes spreekuur doen bij de huisarts. Ik begin deze les hetzelfde als hoe het bij mij begon….met een schrikmoment….en zo kan ik mijn passie voor mijn vak overbrengen met een duidelijke boodschap.

De kwaliteit en professionaliteit ziet u terug in mijn manier van behandelen, mijn gereedschap, mijn praktijk, maar ook in de producten die ik in mijn praktijk gebruik en verkoop. Ik heb ze met zorg uitgezocht om goed bij mijn overtuigingen en bij mijn klanten te passen.

Ik ben aangesloten bij:

Behandeling nodig?

Ik bel u terug!

U ontvangt een bevestiging per e-mail.